سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب حقوقی

نظر

تنظیم سند خودرو

در ابتدا باید گفت که حتما خودرو را باید از شخصی خرید که سند مالکیت خودرو به نام وی باشد که به سادگی می‌توان با تقاضای ارائه کارت شناسایی آن را احراز هویت نموده و نیز با رؤیت سند مالکیتی ، موضوع را متوجه شد.

در این حالت بهترین راه‌حل این است که با فروشنده و مدارک خودرو به مرکز تعویض پلاک مراجعه کرده و بعد از طی مراحل فک پلاک در مرکز اقدام به فک پلاک کرد و بعد به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و اقدام به ثبت و انتقال سند قطعی خودرو کرد. (البته با رای وحدت رویه جدید ملاک اثبات مالکیت پلاک و کارت سبز خودرو است.)

لازم به ذکر است که با فک پلاک خودرو سند به نام خریدار صادر می شود که همین کافی است و احتیاجی به حضور در دفتر ثبت اسناد و انتقال سند قطعی نمی باشد ولی با توجه به عرف و باور مردم و اینکه در صورت فروش خودرو خریدار این اقدام را از ما می‌خواهد که این اقدام بیهوده است .

رویه تنظیم سند خودرو

یکی از راه‌حل‌های کوتاه و آسان کردن تنظیم سند خودرو این می باشد که پس از تنظیم مبایعه‌نامه همراه با فروشنده به دفاتر اسناد مراجعه کرده و با پرداخت ثمن معامله وکالت فک پلاک و وکالت انتقال و تنظیم سند قطعی گرفته و خودمان به گذراندن مراحل فک پلاک و... اقدام کنیم.

در صورتی که ما خودرویی از شخصی بخریم و او از انتقال سند رسمی به نام ما امتناع کرد یا سند قطعی خودرو به نام فروشنده نباشد و یا شاید وکالت داشته یا هنوز خود اقدام به تنظیم سند از مالک اصلی خودرو نکرده یا بابت اختلاف حساب شخص مذکور حاضر به انتقال سند خودرو به نام او نشده است، راه‌ حلی به غیر از تقاضای تنظیم سند رسمی با عنوان دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی نداشته که بایستی تمامی جوانب را جهت این‌که بتوانیم سند مالکیت خودرو را به نام خود کرده و صاحب سند قطعی را ملزم به حضور در دفترخانه و انتقال سند رسمی کنیم را در نظر بگیریم.

در این حالت چنانچه صاحب سند مالکیت همان شخصی باشد که ما مستقیماً از او خریداری کردیم، خواسته الزام به تنظیم سند را علیه او می‌توانیم مطرح کنیم. شایان ذکر می باشد که باید توجه کرد خودروی لیزینگ نبوده باشد.

در صورتی که خودرویی که خریده‌اید لیزینگی است، به غیر از تنظیم سند رسمی و یا همان ارائه دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی بایستی تقاضای فک رهن و الزام به انجام تعه مبنی ‌بر پرداخت اقساط خودرو هم مطرح شود و نمایندگی خودروی مذکور را بابت فک رهن طرف دعوی قرار دهیم .

ولی در صورتی که نسبت به خودروی گفته شده چندین معامله انجام شده باشد، ما باید همه ی مالکان سابق را طرف دعوی قرار دهیم.

بعد ‌از طرح دادخواست و اثبات ه به‌ شیوه ی قانونی و شرعی دادگاه صاحب سند قطعی را ملزم به فک رهن و تنظیم سند قطعی به نام خریدار می کند. چنانچه خودروی مذکور از شخصی خریداری‌شده که فوت کرده باشد، بایستی نخست با در دست داشتن گواهی‌نامه که نشان از ذی‌نفع بودن ما می‌دهد به اداره ثبت احوال مراجعه و اقدام به اخذ گواهی فوت فروشنده کرده و بعد ‌از تقاضای گواهی حصر وراثت و شناسایی وراث فروشنده دادخواست تنظیم سند رسمی و به طرفیت وراث مطرح کرد.

بعد از قطعیت دادنامه صادر شده مبنی‌بر انتقال سند به نام خواهان و صدور اجرائیه خوانده مکلف به حضور در دفاتر اسناد رسمی برای انتقال سند است که در مورد عدم حضور در دفتر نماینده ای از سوی دادگاه به دفترخانه حاضر و نسبت‌به تنظیم سند به نام خواهان اقدام می کند.