سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مطالب حقوقی

نظر

عدم پرداخت شارژ ساختمان

بر طبق قانون تملک آپارتمان ها، چنانچه ساختمانی بیش از 3 مالک داشته باشد، می بایست از میان آنان یا خارج از آن ها مدیر یا مدیرانی برای اداره ساختمان معین گردد. یکی از وظایف مدیر ساختمان، گرفتن شارژ ساختمان از همسایگان است که در صورت عدم پرداخت شارژ، مدیر ساختمان قادر است از شخص خاطی شکایت نماید.

شارژ ساختمان

شارژ ساختمان جهت پرداخت هزینه های عمومی و مشترک ساختمان است که شامل هزینه های آب، برق، گاز، تعمیرات ساختمان، نگهداری از قسمت های مشترک ساختمانی مانند آسانسور، نظافت، نگهبانی یا سرایداری می گردد.هزینه ی شارژ با توجه به نظر و توافق همسایگان و اعضای هیئت مدیره تعیین می شود.

وظیفه پرداخت شارژ ساختمان

شارژ ساختمان با توافق میان مالک و مستاجر برای پرداخت آن صورت می پذیرد.

لازم به ذکر است که شخص پیش از خرید یا اجاره واحدی از ساختمان، می بایست از پرداخت یا عدم پرداخت شارژ توسط مالک یا مستأجر پیشین اطمینان یابد. این مسئله از راه دفاتر اسناد رسمی و با تقاضای گواهی تسویه حساب با تأییدیه هیئت مدیره از مالک انجام می شود. ولی چنانچه قرارداد در بنگاه های معاملات ملکی تنظیم گردد، خود شخص می بایست از شارژ و بدهی های مالک یا مستأجر قبلی آگاهی یابد.

در صورتی که بر اساس قرارداد تنظیم شده میان مالک و مستاجر، پرداخت شارژ ساختمان بر عهده مالک باشد و او از پرداخت آن خودداری کند، شارژ پرداختی مستأجر از اجاره کسر می گردد و مالک حق دریافت کامل اجاره خود را نخواهد داشت. ولی چنانچه پرداخت شارژ برعهده مستاجر باشد و او از پرداخت آن امتناع نماید، مدیر ساختمان قادر خواهد بود  که برای دریافت شارژ هم به مالک و هم به مستأجر مراجعه نماید.

چنانچه مقدار بدهی مالک یا مستاجر زیر پنج میلیون تومان باشد، مدیر ساختمان بایستی برای طرح شکایت به شورای حل اختلاف مراجعه نماید. ولی اگر مبلغ بدهی بیشتر از پنج میلیون تومان باشد، مدیر ساختمان می بایست به دادگاه عمومی و حقوقی برای وصول بدهی مراجعه کند.

اعتراض به مبلغ شارژ ساختمان

در صورت بروز اختلاف میان مالک و مستاجر در رابطه با مبلغ شارژ، فرد معترض می تواند به شورای حل اختلاف مراجعه نماید و این اعتراض بایستی نسبت به مبلغ شارژ و موارد مصرفی آن انجام شود.

لازم به ذکر است که در صورت اعتراض مالکین به سوء استفاده مالی مدیر ساختمان از مبالغ درخواستی، دادگاه عمومی صالح به رسیدگی به این مسئله می باشد.

روند رسیدگی به عدم پرداخت شارژ ساختمان

فرد بدهکار بعد از دریافت اظهارنامه توسط مدیر ساختمان، بایستی در طی ده روز نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام کند و چنانچه از پرداخت بدهی خود خودداری کند، مدیر ساختمان می تواند به قطع خدمات مشترکی مثل آب، گاز، برق و… اقدام کند. اگر این خدمات مشترک نباشد، مثل کنتور جداگانه، مدیر ساختمان بایستی به مراجع قضایی مراجعه نموده و از آن مرجع حکم مربوطه را بگیرد.

اگر مالک یا مستأجر پس از دریافت اظهارنامه، بدهی خود را پرداخت نکند، مدیر ساختمان می بایست به اداره ثبت محل وقوع آپارتمان مراجعه نماید. اداره ثبت بر طبق اظهار نامه ای که به شخص بدهکار ابلاغ گردیده، به صدور اجرائیه اقدام می کند و شخص بدهکار می بایست بعد از اینکه اجرائیه به آن ابلاغ گردید به پرداخت بدهی خود اقدام نماید و یا با مدیر ساختمان به توافق برسد.

اعتراض به حکم دادگاه بر اساس شکایت مدیر ساختمان

اعتراض شخص بدهکار، خارج از نوبت و بدون تشریفات آیین دادرسی بررسی می گردد ولی اگر حکم به قطع خدمات مشترک شخص بدهکار داده شود، پرونده تا هنگام صدور رای نهایی، متوقف شده و مدیر ساختمان قادر نخواهد بود که خدمات مشترک مالک یا مستأجر را قطع کند.