وکیل افراز
به وکیل پایه یک دادگستری که از کلیه ی قوانین حقوق مدنی و قانون افراز و فروش املاک مشاع آگاه است و تخصص کامل و جامعی دارد،وکیل افراز می گویند. از همین رو هنگامی که شما تقاضای افراز ملک مشاع را دارید و دراین رابطه با شریک و یا شرکای خود به مشکل برخوردید، بهتر است برای آن که امور مرتبط با افراز ملک مشاع به راحتی برای شما انجام گیرد با یک وکیل افراز متخصص به امور و قوانین افراز ملک مشاع مشاوره نمایید.
زیرا مشاوره با یک وکیل افراز متخصص موجب آگاهی شما نسبت به همه ی کارهایی که بایستی در رابطه با افراز ملک مشاع انجام دهید می شود تا به حق مسلم خود برسید و در صورت تمایل تمامی کارهای مرتبط با افراز ملک مشاع را به وکیل افراز متخصص بسپارید.
تعریف افراز
پیش از این که افراز را تعریف کنیم، جهت درک بهتر و صحیح تر از افراز ملک مشاع و دعاوی مرتبط با آن، تعریف کوتاهی از مشاع را ارائه می دهیم تا درک بهتری از افراز (مفروز) داشته باشید.
مشاع به معنی مشترک می باشد. یعنی شخص یا اشخاصی به سبب یک عقد با هم توافق می کنند تا در یک ملک با هم شریک گردند. حال امکان دارد که اشخاصی که در یک ملک شریک می باشند به شکل تراضی یا به شکل اجبار که همان تقاضای یکی از شرکا برای تقسیم است درخواست افراز کنند.
لازم به ذکر است که اشاعه هیچ محدودیتی در صدور اسناد مجزا برای صاحبان ملک مشاعی ایجاد نمی کند. بنابراین مالکان میتوانند با توجه به مقدار سهم خود درخواست صدور سند مجزا دهند. در این اسناد سهم مالکانه مشاعی درخواست کنندگان ذکر می شود.
افراز یعنی جداکردن سهم هر کدام از مالکین از مال مشاع. این افراز میتواند به 2 صورت توافقی و یا به اجبار یعنی از راه مراجع قضایی انجام شود.
در افراز ملک مشاع هر کدام از شرکا می توانند نسبت به افراز مال مشاع تقاضای خود را بدهند. اما آن چه که حتماً بایستی مورد توجه قرار گیرد این است که تا پیش از آن که این کار انجام شود هیچ کدام از شرکا نمیتوانند دیگری را از تصرف در ملک مشاعی ممنوع کنند و مانع استفاده وی از ملکی که در آن شریک هستند گردد.
اقسام افراز ملک مشاع
افراز اختیاری: هنگامی که شرکای یک ملک مشاعی با رضایتی که به طور مشترک دارند اقدام به تقسیم مال مشاع می کنند را افراز اختیاری می گویند.
افراز اجباری: زمانی که یکی از شرکا خواهان افراز مال مشاع است اما شرکای دیگر از این موضوع رضایت ندارند، در این جا فرد شریک درخواست کننده ی تقسیم ملک مشاع می بایست به دادگاه تقاضای افراز دهد.